U tom se sustavu za izvedbu betonskih armiranih pilota klasičnih promjera većih od 300 mm koriste sustavi garnitura za bušenje namijenjenih izvedbi mikropilota.

sustavi-izvedbe-pilota-manjih-promjera-prilagođen-za-izvedbu-pilota-velikih-promjera

Uobičajeni načini upotrebe

Temeljenje objekata
Osiguravanje građevinskih jama
Infrastrukturni projekti

Postupak

SiKul pilot.

Standardna garnitura za bušenje namijenjena izradi sidara s užadi prilagođena je izradi pilota. Na garnituru se montira okvir za bušenje – kontinuirani puž za bušenje (450 mm – 630 mm), koji može bušiti do dubine od 9,5 m. Prilikom izvlačenja okvira za bušenje prema površini istodobno se kroz njegovu šuplju jezgru pumpa beton odozdo nagore. U pilot odgovarajućeg promjera ispunjen svježim betonom cijelom se duljinom ugrađuje armaturna košara.

Prednosti

Preuzimanje jakih tlačnih, vlačnih ili poprečnih opterećenja
Rješenje za temeljenje projektirano za velika opterećenja na teško dostupnim mjestima
Velika nosivost i mogućnost izvedbe u najrazličitijim uvjetima tla
Izvedba pilotiranja pomoću standardne garniture za sidra osjetno smanjuje troškove postavljanja

Osiguranje kvalitete

Zahvaljujući velikom broju poslova dovršenih na najzahtjevnijim gradilištima Keller Grundbau raspolaže bogatim iskustvom u izradi te vrste pilota. Dodatni korak u osiguranju kvalitete jest izvedba u skladu s tehničkim normama i standardima. Dodatna se kontrola pak provodi provjerom cjelovitosti metodom PIT (test integriteta pilota) i provjerom nosivosti metodama DLT i SLT (dinamički i statički test opterećenja).