Investitori Sanolabor d.d. i Nepremičninski sklad invalidskega in pokojninskega zavarovanja d.o.o. izgradili su na Škofljici dom za starije osobe tlocrtne površine oko   2500 m2 i objekt za potpomognuto stanovanje tlocrtne površine oko 850 m2 s pripadnim pristupnim cestama, parkiralištima i interventnom cestom površine oko 2200 m2

DSO Sanolabor Škofljica pri Ljubljani

Projekti

S visokim prizemljem, dva kata i potkrovljem obje zgrade dosežu visinu od oko 12,5 metara, a izgrađene su na tlu poboljšanom uvibriranim betonskim stupnjacima BSS po sustavu Keller. Objekti nemaju podrum i leže na temeljnoj ploči debljine 40 centimetara. Na području voznih površina Keller je izveo uvibrirane šljunčane stupnjake RSV, u kojima se koristi tehnologija koja je plod vlastitog znanja i razvoja.

Izazov

Izvedba stupnjaka bila je predviđena u duljini od oko 16 metara, odnosno do stabilne i nosive podloge koja se nalazi na približno 15 do 17 metara ispod površine. Za samu izvedbu stupnjaka korištena je vibracijska igla „Beta 70kW - Keller” pričvršćena na noseću garnituru TR04; beton i tucanik ugrađivali su se kroz vibracijsku iglu putem dostavne košare i zaklopne komore.

Rješenje

Izvedeni radovi:

8860 dužinskih metara uvibriranih betonskih stupnjaka BSS – sustav Keller

11 330 dužinskih metara uvibriranih šljunčanih stupnjaka RSV – sustav Keller

Činjenice o projektu

Investitor

Sanolabor d.d.
Nepremičninski sklad invalidskega in pokojninskega zavarovanja d.o.o.

Poslovne jedinice tvrtke Keller

Keller Grundbau Ges.mbH, Söding kod Graza

Glavni izvođač

SGP Graditelj d.d.

Inženjer

Projekt temeljenja: SLP d.o.o., Ljubljana